2010. december 2., csütörtök

A FÖLDVÁR story II.

A FÖLDVÁR story II.

Ennek a hajónak a vízi és közúti szállítása olyan eseménynek ígérkezik, melyet mindenképpen figyelemmel szeretnék követni. A beírások ennek szervezését követik, míg végül sikerül valóságban is végig követnem az eseményeket.

KeKedves rajongók!
Jókívánságaitokat és kívánságotokat tolmácsoltam a tulajdonos felé és kíváncsian vártam válaszát, amiben nagyon szépen köszönte meg a jókívánságokat és aktívan hozzá szeretne járulni az esetleges nyári kirándulás sikeréhez. Ezéven a FÖLDVÁR még a Balatonon fogja tölteni a Szilvesztert. Az elszállítás időpontja és mikéntje még nem eldöntetett, az viszont bizonyos, hogy április végéig kell végrehajtani.
A tulajdonos szívesen elhelyez bármilyen feliratot, táblát stb. a hajón akár magyar nyelven is, hasonló valamit, mint ami most is díszíti a fara bal felső sarkát, tehát ami arra utal, hogy eredeti állapotában megmaradt magyar vízibusz. Az erdeti gyártábla a géptér falát esetleg a kormányállást díszíti majd. Ha gondoljátok próbáljatok meg közös nevezőre jutni azt illetően, hogy milyen szöveg, felirat díszítse majd a hajót, főleg hol, és én megpróbálom majd megfelelően továbbtolmácsolni. 
A új tulajdonossal úgyszólván napi szinten kapcsolatban vagyok, mert van egy csomó dolog a vétel körül, amelyek intézésénél szerénységem, mint tolmács szerepel. Ha valakinek bármely kérdése lenne az új tulajdonost illetően, akkor itt a fórumon megteheti. Vannak olyan dolgok, amelyekre azonnal én is tudok válaszolni és nem kell Őt tovább kérdeznem és vannak olyanok amelyek természetesen más kritériumok alá tartoznak. Az új üzemeltetési helyet is több mint jól ismerem. Ha óhajtjátok rakhatok fel képeket is a Dyje és Želetavka (zseletavka) folyókról, hogy elképzelésetek legyen arról a vízről és környékéről, ahova a FÖLDVÁR utazik és ahol minden valószínűség szerint dolgozni fog. A két ország GIF-jével ellátott hozzászólásaim ezeket és a FÖLDVÁR körüli történéseket fogják majd jelölni. Ellenben, ha úgy gondoljátok, hogy ez inkább már OFF téma, akkor kéretik jelezni és Bleriot nem fordítja fel otthon a "fényképesdobozt".
Amennyiben megfelelő csapadék hullik a Balatonon és környékén valamint a jelenlegi 80 valahány cm-ről az áhított 115 cm-re duzzad a tó szintje, akkor a hajó minden bizonnyal a Sió csatornán távozik. Az időpont egyenlőre még nem tisztázott. Természetesen van B és C terv is attól függően, hogy lesz-e megfelelő mennyiségű csapadék és főleg, hogy ez mikor lesz. A tulajdonos el szeretné érni még a szezon kezdetét a hajó viszont nem a legmeegnyerőbb képet mutatja kívülről és belülről. A transzport ideje, a javítási munkák ütemezése és helyszíne nagyon lényeges lesz a szezonkezdést illetően. 2008-12-18

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése