2010. december 2., csütörtök

A FÖLDVÁR story I.

A FÖLDVÁR SORSA ELDŐLT




FÖLDVÁR


A hajó eladásáról a múlt héten tárgyalt az eladó BH Zrt és az egyetlen cseh, a magyar vízibuszok iránt régóta, már gyermekkora óta érdeklődő Znojmo-i fiatalember, aki a vranovi víztározó vizén kívánja majd felújítás után működtetni. Többször említettem már itt a topicon, hogy ezen a vizen jártak már magyar hajók, névszerint:

301-es DUNAJ - ma étteremhajó Zlín közelében
301-es DYJE - ma VYSOČINA (viszocsina) néven szeli a habokat a Vranovtól cca 40 km-re lévő Dalešice-i víztározón
301-es VRANOV - ma PRESSTON és a Moldva (Vltava) által táplált LIPNO víztározón dolgozik,











valamint a

3011-es KOŠICE - amely ma BLANICE néven működik a Slapy (szlapi) víztározón.











Nem gondolom, hogy pont nekem lenne tisztem eldönteni egy hajó eladásának helyességét ill. előnytelenségét, viszont a legközelebbről szemlélhettem meg állapotát, amelynek feljavítására az eddigi tulajdonos már nem kívánt invesztálni.
Minden magyar vízibuszrajongó fájdalmát megértem, mikor az utolsó eredeti példány távozik a Balatonról, de ne csüggedjen senki, mert Csehországban már tudják, hogy új utánpótlás NINCS és a közkedvelt maďarkák ejtsd magyarkák műszaki állapotára ennek függvényében vigyáznak. Talán a nyári hónapokban egy expedíciót megérne az MHE részéről ezirányba Csehországba indítani, amely során az érdeklődők megszemlélhetnék a flottát és gyönyörködhetnének azokban a tájakban, amelyeknek hosszú évek óta nélkölözhetetlen szerves részeit képezik. Jogosan teszitek fel a kérdést: és a Balaton?
Remélem, hogy a PANNÓNIA és IKARUS ébredezése továbbra is tart és csak eljut már végre valakinek az agyáig, hogy Vácon megint olyat alkossanak, ami Magyarország újra sikeres exportcikke lehet.
Íme a bizonyíték az ébredő Ikarus szlovákiai exportjáról. Ez a példány Párkány és felvidékKomárom közti járaton közlekedik. Úgy olvastam, hogy Kínában ettől sokkal több van már, úgyhogy TESSENEK MÁR NEKIFOGNI A HAJÓGYÁRTÁSNAK IS, mert csak így kerülhetnek új hajók, magyar hajók a Balaton vizére, hogy Ti, kik most búslakodtok újra örülhessetek az újnak. Az új magyarnak.

Bleriot 2008-12-17.



ADÁS
 Egyenlőre ez a kép még montázsként helyezte vissza a DYJÉt a vranovi vízre. A FÖLDVÁR felújítását követően ilyen reinkarnációra nem lesz szükség. Kíváncsian várom, milyen névre keresztelik majd át új helyén. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése